איך פיתוח ארגוני יוביל את הארגון שלכם לשיפור וצמיחה
כל ארגון, בכל תחום ובכל סדר גודל, נדרש בשלב כזה או אחר לתהליך פיתוח ארגוני במסגרתו מושם דגש על האופן בו הארגון פועל בתוך סביבה ארגונית משתנה. תהליכי הפיתוח הארגוני נחוצים בעיקר לארגונים המתמודדים עם שינויים הנכפים עליהם מחוץ ו/או ארגונים המעוניינים לבצע אי- אילו שינויים פנים ארגוניים מסיבה כזאת או אחרת. בשני המקרים, תהליכי הפיתוח הארגוני מושם דגש על שיפור מתמיד של פעילות הארגון תוך מיצוי הפוטנציאל העסקי והאנושי כאחד.
מה הן הסיבות המרכזיות בגינן נדרשים תהליכי פיתוח ארגוני?
כפי שציינו לעיל, ישנם 2 מצבים עיקריים במסגרתם נדרש תהליך פיתוח ארגוני בכל ארגן, האחד, כולל בתוכו את כל המקרים בהם הארגון מתמודד עם שינויים הנכפים עליו מבחוץ, והשני, כולל בתוכו את כל המקרים בהם הארגון מבצע אי- אילו שינויים פנימיים.
בין יתר הסיבות המרכזיות המצריכות תהליכי פיתוח לארגונים המתמודדים עם שינויים הנכפים עליהם מבחוץ ניתן למנות כניסה של מתחרה משמעותי לתחום העיסוק של הארגון או כל סיבה חיצונית המחייבת את הארגון להיערך מחדש.
ברשימת הסיבות המובילות לתהליכי פיתוח בארגונים המעוניינים לבצע אי – אילו שינויים פנים ארגוניים תוכלו למצוא:
- הטמעת נהלים בארגון וטכנולוגיות חדשות האמורות לשדרג את פעילות הארגון ברמה השוטפת
- הטמעת שיטות עבודה חדשות בסביבת הארגון תוך שינוי בהגדרת תפקידים וכדומה
- שינוי מדיניות הארגון וקביעת יעדים חדשים
- כניסת הארגון לתחומי פעילות נוספים בהם הוא טרם התנסה בעבר
- שינויים פנים ארגוניים במבנה הארגון
- משבר פיננסי – כלכלי עמו מתמודד הארגון
- משבר תדמיתי עמו מתמודד הארגון מכל סיבה כזו או אחרת
- משבר ניהולי ו/או סכסוכי עבודה בין צוות העובדים להנהלת הארגון
וסיבות נוספות המחייבות את הארגון להיערך מחדש לצורך המשך פועלו בתוך סביבה ארגונית משתנה. חשוב לציין שבכל תהליך פיתוח ארגוני מושם דגש גם על האופן בו הארגון מתמודד כלפי פנים (בתוך סביבת הארגון) וגם כלפי חוץ (התנהלות מול ספקים, לקוחות וכיו’).
פיתוח ארגוני - המפתח לצמיחה עסקית
תהליכי פיתוח ארגוני חיוניים לכל ארגון המעוניין להמשיך לצמוח גם בתוך סביבת ארגון משתנה. בעולם העסקי הדינמי בו פועלים כיום כל סוגי הארגונים, קיימת חשיבות רבה לאופן בו הארגון ערוך לביצוע אי – אילו שינויים פנים ארגוניים, וכל זאת מבלי לוותר על ערכי הארגון ומבלי לפגוע ברווחיות הארגון. במקרים מסוימים, תהליכי הפיתוח הארגוני מיועדים לצרכי הגדלת הרווחיות וביסוס מעמדו של הארגון בתחום העיסוק המרכזי שלו.
אנחנו בחברת Game Changer Solutions מקבוצת marketing solutions עוסקים ומתמחים בין היתר במתן שירותי אסטרטגיה וכן ייעוץ ארגוני , כאשר חלק מהשירותים המוצעים על ידינו כוללים גם תהליכי פיתוח ארגוניים המותאמים לכל שינוי פנים ארגוני כזה או אחר. השירות המוצע על ידינו מבוסס על הניסיון המעשי וההיכרות רבת השנים שלנו עם תחום הייעוץ האסטרטגי והילווי העסקי לחברות וארגונים מובילים במשק הישראלי.
שאלות נפוצות:
פיתוח ארגוני הוא תהליך שיטתי ומונחה נתונים שמתמקד בחיזוק התרבות הארגונית והאסטרטגיות לשיפור האפקטיביות ויכולת השינוי של הארגון. מטרת פיתוח ארגוני היא לא רק לשפר את יכולת הארגון להתמודד עם הפעילות הפנימית והחיצונית שלו, אלא גם להעצים את העובדים להסתגל לשינויים ולתרום לחדשנות בארגון.
פיתוח ארגוני חשוב כי היא משפר את היכולת להסתגל לסביבה דינמית, מגביר את יעילות התקשורת ומשפר את היעילות התפעולית הכוללת של הארגון ואת מורל העובדים. הוא עוזר בזיהוי וטיפול בבעיות ארגוניות, מה שמוביל לשיפור הביצועים והפרודוקטיביות. התהליך הזה ליציבות הארגון והופך אותו לתחרותי יותר בטווח הארוך.
בניגוד לניהול מסורתי, פיתוח ארגוני מתמקד בניהול שינויים ובדינמיקה של אנשים, מעודד שיתוף פעולה, חדשנות וצמיחה הוליסטית במקום רק התמקדות במדדי הרווחיות. הוא שם דגש על מעורבות של עובדים ותרבות ארגונית כמניעים מרכזיים להצלחה ארוכת טווח. פיתוח ארגוני גם מעודד תרבות של קבלת משוב ורעיונות מעובדים בכל הרמות והדרגות שקיימות בארגון.
כמה מהאסטרטגיות פיתוח ארגוני הנפוצות ביותר הן פיתוח מנהיגות, פעילויות בניית צוות, ניתוח תהליכים, יוזמות לניהול שינויים ותכניות הכשרה ופיתוח עובדים. הן מסייעות בשיפור התקשורת, שיפור הדינמיקה של הצוות והתאמה של יעדים אישיים עם יעדים ארגוניים. הן מדרבנות עובדים לפתח מיומנויות חדשות, מעודדות חדשנות ואיזון בריא בין העבודה לחיים הפרטיים של העובדים.
פיתוח ארגוני עוזר ליצור סביבת עבודה פתוחה, גמישה ושיתופית יותר, שיכולה להוביל למעורבות מוגברת של העובדים ולשביעות רצון שלהם ממקום העבודה. היא מעודדת תרבות של אמון, כבוד ותקשורת פתוחה, שמשמשות לעבודת צוות יעילה.
כן, פיתוח ארגוני יכול לעזור גם בניהול משברים, על ידי שיפור התקשורת הפנימית, פיתוח אסטרטגיות גמישות וטיפוח תרבות ארגונית יציבה שמסוגלת להגיב ביעילות למשברים. זה מאפשר לארגונים לצפות בעיות פוטנציאליות, להגיב במהירות לשינויים בלתי צפויים ולהסתגל למציאות חדשה. הוא גם עוזר בבניית סביבה תומכת, בה עובדים מאומנים להתמודד עם מצבי חירום ולעבוד בשיתוף פעולה בזמנים מאתגרים.
ניתן למדוד הצלחה של פיתוח ארגוני באמצעות מדדים שונים, כמו רמות מעורבות של עובדים, שיעורי תחלופה, מדדי פרודוקטיביות ומדדי ביצועים ארגוניים כלליים. סקרים, טפסי משוב ונתוני ביצועים משמשים בדרך כלל כדי להעריך את ההשפעה של התערבויות פיתוח ארגוני. גם מדידת ההשפעה של שינויים בתרבות הארגונית, שביעות רצון העובדים והשגת יעדים אסטרטגיים מספקים תמונה מקיפה של יעילות התוכנית.
מה אומרים עלינו...
שלמה בן גל
מנכ"ל המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט
אופירה
סמנכ"לית שיווק
צביקה דגן
מנהל מכללות , אגד
נאווה מלכה
מנכ"לית חברת אפיקים תכנון פיננסי ופנסיוני.
גיא גרניאק
מנכ"ל ניגא
יואב סוכרי
מנכ"ל ובעלים, זמן אמיתי
קובי גילון
סמנכ"ל מכירות ושיווק עופר אבניר
יגאל בראון
מנכ"ל -הבצפר
אסי צור
מנכ"ל דיגיטל פרופרטי
יקי אמסלם
משנה למנכ"ל– משאבים הקבוצה לצמיחה כלכלית
מומלץ לקרוא מאגר ידע
מאמרים וחומרים נוספים שעשוים לעניין אותך