הקשב למאמר
Getting your Trinity Audio player ready...
|

מנכ”לים יקרים, הגיע הזמן להפסיק להתעלם מהפיל שבחדר
אתם מכירים את המשחק: ניהול יעיל, מדדים ברורים, מכירות שדופקות שעון, שיווק שמביא לידים , חווית לקוח ומוצר שגורם ללקוחות להתאהב. אבל בואו נודה באמת – הסביבה העסקית של 2025 שונה מהסביבה שגדלתם. אחרי שנים של ליווי קרוב ל-500 ארגונים בשוק הישראלי, זיהינו חמישה פרמטרים קריטיים הנדחקים לעיתים קרובות לשוליים ומקבלים פחות מדי תשומת לב – וההזנחה הזו עלולה לעלות לכם ביוקר ולהשפיע על הביצועים העסקיים שלכם.
אז מה הם, ולמה כדאי לכם להתחיל לפעול עכשיו?
1.מהירות תגובה ואג’יליות – או שתזוזו מהר, או שתישארו מאחור
במציאות העדכנית, המקובעות הארגונית היא האויב הגדול ביותר של ההישרדות. חברות שהצליחו לשגשג בשנים האחרונות – עם אתגרי הקורונה, המלחמה והתנודתיות בשווקים העולמיים – הן אלו שפיתחו תרבות ארגונית המבוססת על יכולות תגובה מהירה לשינויים, גמישות ויכולת להסתגל .הם עשו זאת באמצעות הטמעת מודלים של קבלת החלטות -הענקת סמכויות גם לדרגי הביניים, תרגול “תרחישי קיצון”, הקמת צוותי “תגובה מהירה”, שקיבלו החלטות תוך שעות במקום שבועות, עידוד עובדים ומנהלים לנסות גישות חדשות, גם במחיר של כישלונות מחושבים.
2.ההון האנושי כנכס האסטרטגי המוביל
בעולם רווי מוצרים ותחרות דינמית העובדים שלכם הם היתרון התחרותי האמיתי. תחשבו על זה: צוות שמרגיש מוערך, שייך ומחובר לארגון לא רק נשאר – הוא נותן את הנשמה. שקיפות ושותפות ארגונית, התמקדות באיזון עבודה-חיים, נראות ונוכחות ניהולית אמיתית של הנהלה בכל רבדי הארגון- הם חלק עיקרי בהצלחה לחבר את ההון האנושי להצלחה הארגונית
ראינו את זה קורה – מנהל שפתח את הדלת שלו (תרתי משמע) לעובדים, שיתף אותם ביעדים ושיקף להם את השפתכם על התוצאות; חברה שבנתה מסלולי קריירה אישיים, כך שכל עובד כיוון את מסלול התפתחותו ואפילו ארגון שהשקיע ביום עבודה גמיש כדי שהעובדים לא יתקשו תחת הלחץ.
3.שירות כשותף אסטרטגי להצלחות
מחלקת השירות היא הרבה יותר מ”כיבוי שריפות” או “האח החורג של המכירות והשיווק”. בעולם של מוצרים דומים ותחרות אינטנסיבית, שירות יוצא דופן יכול להיות המפתח לבידול משמעותי בשוק.
ב-2025, שירות יוצא דופן הוא מה שמבדיל בין חברה ששורדת לחברה ששולטת בשוק. תארו לעצמכם לקוח שמקבל שיחת טלפון מהצוות שלכם עוד לפני שהוא מבין שיש לו בעיה – כי אתם כבר זיהיתם אותה, או צוות שירות שמקבל החלטות במקום להגיד “אני אעביר את זה למנהל”. ראינו ארגונים שהפכו את השירות ליתרון אסטרטגי – הם מדדו נאמנות לקוחות לאורך זמן, התמקדו בפתרונות יוזמים ולא רק בתגובות, העצימו את צוותי השירות והפכו לקוחות ממורמרים לשגרירים נלהבים.
4.יוזמה ופרואקטיביות תוך שילוב של עבודה מתודית – הסתמכות על האינרציה של הצלחות העבר היא מתכון כמעט בטוח לכישלון עתידי. חברות מצליחות מאמצות גישה פרואקטיבית ומתודית המאפשרת להן “לייצר את העתיד” ולא רק להגיב אליו. כך, בזיהוי מגמות והזדמנויות קדימה, פיתוח אסטרטגיות מוכנות מראש למגוון תרחישים אפשריים והצבת יעדים הדוחפים את הארגון קדימה.
הגישה הזו מחייבת חשיבה מתוכננת וממוקדת, עם הגדרת מטרות ופעולות המקדמות את הארגון קדימה וזאת באמצעות מתודולוגיית עבודה סדורה – אימוץ שיטות עבודה, בפיתוח ועידוד יוזמות מכל רבדי הארגון ומתן כלים למימושן. תעודדו כל עובד להרים דגל או להציע רעיון. ראינו את זה בפעולה – צוות שהקים “חדר מלחמה” כדי לנתח איומים והזדמנויות מדי רבעון, או מנהל שנתן לעובד זוטר תקציב קטן לנסות רעיון משוגע שהפך ללהיט.
5.חיזוק תשתיות מערכתיות ואימוץ AI – בינה מלאכותית פה והיא כוח מחולל שינוי בכל תעשייה: באוטומציה של תהליכים חוזרים, בניבוי מגמות ושילובו בשירות ובחוויית לקוח וכמובן באמצעות הכשרת העובדים לעבודה עם AI
תחשבו על זה: מערכת המנתחת נתונים ומזהה שינוי בהתנהגות לקוחות לפני שאתם שמים לב; כלי שחוסך שעות של עבודה ידנית ומאפשר לעובדים להתמקד בעיקר או צ’אטבוט שפותר בעיות ללקוחות תוך שניות ומשאיר אותם מחייכים. ראינו ארגונים שהכשירו את הצוותים שלהם לעבוד עם AI, שילבו אותו בשירות ובתהליכים פנימיים, והפכו נתונים גולמיים לתובנות זהב. השאלה היא לא “האם יש לכם תקציב לזה?” אלא “האם אתם יכולים להרשות לעצמכם לא לעשות את זה?”
בינה מלאכותית לא רק חוסכת זמן ומשאבים, היא גם מאפשרת לארגונים לאסוף ולנתח נתונים בצורה הרבה יותר חכמה ואפקטיבית. השקעה בתשתיות טכנולוגיות ובכלים אוטומטיים מאפשרת לארגונים לשפר תהליכים, להוריד עלויות ולהתייעל בצורה שיטתית.
אז מה עכשיו?
הצלחה ארגונית בסביבה העסקית של 2025 דורשת מיקוד בחמישה הפרמטרים לעיל שהוזנחו יותר מדי זמן, השאלה שכל מנכ”ל צריך לשאול את עצמו היא לא “האם אנחנו עושים מספיק בתחומים הללו?” אלא “האם אנחנו מקנים לתחומים הללו את אותה רמת חשיבות אסטרטגית כמו למכירות, לשיווק ולפיתוח המוצר?” כי אם לא, אתם עלולים למצוא את עצמכם רודפים אחרי השוק במקום להוביל אותו.
מקור מידע: ניסיון של ליווי כ-500 חברות וארגונים בשוק הישראלי ע”י חברת Game Changer – חברה לשיפור ביצועים בחברות וארגונים עם הצלחות מוכחות בשיטות בלעדיות בתחומי : ניהול, שירות, שיווק ,מכירות, תהליכים, מערכות, פיתוח ארגוני והון אנושי
www.marketings.co.il